3 sprawdzone przepisy na smaczne, nadziewane jajka, które zachwycą Waszą rodzinę!

Uwielbiam jajka faszerowane nie tylko w Święta Wielkanocne, mam trzy sprawdzone przepisy, dzięki którym jajka znikną ze stołu bardzo szybko.

1. Jajka faszerowane pieczarkami marynowanymi.

Składniki:

– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 10-15 marynowanych pieczarek
– 2 łyżki majonezu
– pieprz i sól do smaku.

Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut), wydrążyć żółtka i wymieszać widelcem z drobno pokrojonymi pieczarkami, majonezem, solą i pieprzem.
Łatwy przepis, a jajka faszerowane zawsze znikają na obiedzie rodzinnym lub podczas imprezy w kilka minut.

jajka nadziewane pieczarkami

2. Jajka faszerowane z łososiem.

Składniki:

– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 2 plastry łososia
– 2 łyżki majonezu
– pieprz i sól do smaku, parę kropel cytryny
– koperek.

Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut), przekroić jajka na połówki, wydrążyć żółtka i wymieszać widelcem z drobno posiekanym łososiem, majonezem, wcześniej posiekanym koperkiem, solą i pieprzem, skropić cytryną.
jajka z lososiem

3. Jajka faszerowane szynką, smażonymi pieczarkami i cebulą.

Składniki:

– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 5 plastrów szynki
– 5 pieczarek
– pół średniej cebuli
– 2 łyżki majonezu
– pieprz i sól do smaku
– pietruszka.

Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia posolić.
Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut), przekroić jajka na połówki, wydrążyć żółtka i wymieszać widelcem z drobno posiekaną szynką, pieczarkami i cebulą, dodać majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
jajka z szynka

SMACZNEGO!
ZDRADŹCIE SWOJE PRZEPISY NA JAJKA FASZEROWANE 🙂

10 komentarzy

  1. Jajka + pieczarki marynowane = pychotka!!!

  2. Witam, także uwielbiam z pieczarkami i szynką, ale czasem lubię coś udziwnić i dodam curry, czy maggi, musztardy, ale stare przepisy sprawdzają się zawsze.
    Bardzo ważny jest dobry majonez, ja kupuje Winiary.

  3. Pierwszy przepis najlepszy, jadłam takie jajka faszerowane u koleżanki na urodzinach, to fakt w kilka minut ich nie było 😀

  4. Czy kupujecie jajka ekologiczne, czy te od biednych kur trzymanych w klatkach???????

  5. Ja na bogato, jajka faszeruję szynką parmeńską lub crudo, wtedy dodajemy mniej soli, bo szynka sama w sobie jest słona, czasem dodaję czerwoną paprykę surową, pycha polecam

  6. Bardzo lubię jajka faszerowane rzodkiewką, do tego szynka, majonez, pieprz i sól.

  7. Hej, często robię jajka faszerowane makrelą, dodaje odrobinkę cytrynki, zdrowe i smakują całej rodzinie.
    Z tego co słyszałam łosoś zawiera dużo rtęci, ale czasem makrelę zastąpię łososiem, raz się żyje ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*